Kreativ copywriter med känsla för konverterande budskap – Skånska Byggvaror

Kreativ copywriter med känsla för konverterande budskap – Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror i Solna behöver förstärka marknadsavdelningen med en kreativ copywriter Skånska Byggvaror har siktet på att bli marknadsledande inom Garden Living och är redan idag störst i Sverige på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror är ett lönsamt, onlinebaserat nordiskt bolag som erbjuder ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform som har över sex miljoner besök årligen. Sedan grundandet 1965 har bolaget framgångsrikt utvecklats från postorderförsäljare till etablerat omnichannel bolag med 12 butiker, åtta i Sverige och fyra i Norge samt nordisk webb. Nu fokuserar Skånska Byggvaror på att utveckla sin kärnverksamhet Garden Living med en stark portfölj av egna produkter, en egen unik infrastruktur för e-handel och bygger på sina styrkor för att driva lönsam tillväxt och expandera till en modernare marknadsledare. Skånska Byggvaror är idag är 145 medarbetare i Sverige och Norge, med huvudkontoret i Solna. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

Kreativ copywriter med känsla för konverterande budskap

Sammanfattning av befattningen

Vill du vara med på vår utvecklingsresa och jobba tillsammans med drivna och kompetenta kollegor som brinner för att alltid erbjuda det våra kunder vill ha?

Skånska Byggvaror grundades 1965 och är ett expansivt och lönsamt, nordiskt bolag som just nu befinner sig i en mycket spännande fas av snabb utveckling, med siktet inställt på att bli marknadsledande inom Garden Living. Några av våra främsta produkter är uterum, växthus, dörrar och fönster. För att ta oss dit utökar vi nu vår marknadsavdelning i Solna där du som copywriter kommer vara en viktig röst i arbetet mot en smartare och mer användarvänlig kundupplevelse.

Teamet du kommer ingå i består av designer och webbredaktörer/skribenter och leds av vår redaktionschef. Tillsammans ansvarar vi för kommunikation riktad mot både Sverige, Norge och Finland, där du kommer ha det övergripande ansvaret för vår tonalitet genom flera varumärken.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som älskar kommunikation och som lockas av utmaningen att berätta om Skånska Byggvarors historia och erbjudande på ett sätt som inspirerar och därmed lyfter vår försäljning och våra kunders upplevelse.

Tillsammans med övriga kollegor i redaktionen, kommer du vara Skånska Byggvarors röst i digitala kanaler (webb, blogg, sociala medier, nyhetsbrev), butik och print och driva framtagning och utveckling av innehållet. Dessutom kommer du få arbeta i en prestigelös miljö med engagerade kollegor och platt organisation där medarbetarnas idéer och förslag uppskattas.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckla och publicera starka, effektiva, läsvänliga och SEO-optimerade texter för alla våra kanaler i samarbete med kravställare och andra kreatörer i redaktionen
 • Formulera USP:ar för våra produkter
 • Skriva engagerande “Gör-så-här”-reportage, inspirations- och tipsartiklar utifrån egna intervjuer och research
 • Vara delaktig och drivande i utvecklandet av Skånska Byggvarors tonalitet
 • Författa punschiga oneliners till kampanjer och annonser
 • Ibland leda och vid andra tillfällen delta i kreativa processer

Kvalifiktationer

För att lyckas med detta tror vi att du har superkrafter i form av en kreativ skrivartalang och att du har erfarenhet av inspirerande och säljande textbearbetning. Du ska vara bekväm i intervjusammanhang så att du lätt kan locka fram det allra bästa från våra kära gör-det-självare, personal och samarbetspartners.

Vi söker dig som:

 • Kan hjälpa oss att hitta och prioritera säljargument
 • Är van vid att anpassa tonalitet efter målgrupp och kanal
 • Har skrivit innehåll för olika kanaler – både tryckt, digitalt och sociala medier
 • Har mycket god språkkänsla
 • Är noggrann och kvalitetsmedveten i ditt sätt att kommunicera
 • Har erfarenhet av arbete inom e-handel
 • Tycker om att arbeta i team, men även har förmågan att driva ditt eget arbete
 • Gillar att jobba i högt tempo och med korta ledtider
 • Är ansvarsfull, engagerad och prestigelös
 • Har minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

När, var och hur?

Start av uppdrag omgående. Uppdrag pågår under minst 6 månader och syftar till en tillsvidareanställning.

Placering i Stockholm/Solna

Uppdraget är på 100% och är ett hyruppdrag med anställning under uppdraget via Interim Marketing Solutions AB

Vi ser fram emot din ansökan omgående, sålänge annonsen är publicerad är du välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer genomför vi löpande och uppdraget kan därför tillsättas med kort varsel under processen, så vänta inte med att söka! 

Du ansöker enkelt tex med hjälp utav din LinkedIn-profil eller fyller i några uppgifter och bifogar CV. Klicka på den gröna ansökningsknappen längst ner på den här sidan.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Johan Larsson, på mail johan@interimmarketing.se  

Johan Larsson, Headhunter / CEO / Founder

Interim Marketing Solutions AB

 

Interim Marketing Solutions hjälper företag att matcha hyr- och interimskonsulter samt rekryterar till alla befattningsnivåer inom marknad och sälj.

interimmarketing.se