Interim Kommunikatör – Lean-agilt och SAFe

Interim Kommunikatör – Lean-agilt och SAFe

Försäkringsbolaget har i uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för de lokala försäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader. Försäkringsbolaget ägs till 100 procent av de lokala försäkringsbolagen, som i sin tur ägs av sina försäkringskunder. Försäkringsbolaget konsolideras inte i koncernen eftersom resultatet tillfaller försäkringstagarna.

Vad innebär uppdraget?

Rollen innebär att medverka till ett framgångsrikt införande av lean-agilt arbetssätt genom att etablera och genomföra en kommunikationsplan utifrån både strategiskt, taktiskt och operativt nivå.

För att trivas i rollen som kommunikatör hos oss är du en person som har förmågan att ta initiativ och är orädd inför att skaffa nya kontakter samtidigt som du är lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du har erfarenhet av moderna kommunikationskanaler och gillar att skriva och förmedla information på mottagarens villkor.

Det här är dina arbetsuppgifter:

Kort beskrivning av projektet och arbetsuppgifter (Uppskattad arbetstid 80%)

För att leverera effektivare utveckling med hög kvalitet till de lokala försäkringsbolagen i gruppen har vi på försäkringsbolagets koncernnivå börjat arbeta mer agilt, vilket vi gör enligt ramverket SAFe.

Vi söker nu en kommunikatör och förändringsledare med ansvar för internkommunikation inom ”program lean-agilt arbetssätt och SAFe”.

Rollen innebär att medverka till ett framgångsrikt införande av lean-agilt arbetssätt genom att etablera och genomföra en kommunikationsplan utifrån både strategiskt, taktiskt och operativt nivå.

Övrig arbetstid (ca 20%)

Övrig arbetstid sker inom avdelningen Kommunikation och hållbarhet som kommunikatör, framförallt med kommunikation som har beröring till andra strategiska projekt inom försäkringsbolaget på koncernnivå.

Vilka är kompetenskraven?

·    God erfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete

·     Erfarenhet av att driva intern kommunikation i samband med förändringsarbete.

·     God erfarenhet från införande av lean-agilt arbetssätt och SAFe i större organisationer.Certifierad inom agila medoter SAFe – alternativt att konsulten genomgår utbildning på egen bekostnad. 

·         Relevant högskoleutbildning

·         Erfarenhet från arbete på kommunikationsavdelning

·         God kompetens i PowerPoint

·         Erfarenhet av att arbeta i webpubliceringsverktyget Episerver

·         Mycket goda kunskaper i engelska, tal och skrift.

·         Strukturerad och analytisk

·         Hög drivkraft    

Vilket är uppdragets upplägg, omfattning och placering?

Din närmsta chef blir Informationschefen på försäkringsbolaget. Ditt arbete kommer till stora delar ledas och planeras av projektledaren inom Lean Agilt och SAFe.

Önskad start omgående 2019 och pågår tom 31 December 2020.

Placering i Stockholm

Uppdraget är på 100% och är ett hyruppdrag med anställning hos Interim marketing Solutions AB eller om du är frilansare med eget bolag underkonsultuppdrag via Interim Marketing Solutions AB

Vi ser fram emot din ansökan omgående, sålänge annonsen är publicerad är du välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer genomför vi löpande och uppdraget kan därför tillsättas med kort varsel under processen, så vänta inte med att söka! 

I den här rekryteringen samarbetar vi med Interim Marketing Solutions. Du ansöker enkelt tex med hjälp utav din LinkedIn-profil eller fyller i några uppgifter och bifogar CV. Klicka på den gröna ansökningsknappen längst ner på den här sidan.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Johan Larsson, på mail johan@interimmarketing.se  

Johan Larsson, Headhunter / CEO / Founder

Interim Marketing Solutions AB

 

Interim Marketing Solutions hjälper företag att matcha hyr- och interimskonsulter samt rekryterar till alla befattningsnivåer inom marknad och sälj.

interimmarketing.se