Senior marknadschef/marknadsstrateg B2B (Interim)

Senior marknadschef/marknadsstrateg B2B (Interim)

En fullservicebyrå för design och teknik arbetar med modiga och nyfikna organisationer för att bygga digitala upplevelser i världsklass. De är ett team på cirka 80 fantastiska människor, från över 20 olika länder. Deras kontor finns i Stockholm och Umeå, Sverige. Startades 2008. De är en digital byrå som skapar fantastiska kundupplevelser. Tillsammans hjälper de sina uppdragsgivare att bli det framgångsrika digitaldrivna företaget du och dina kunder vill att du ska vara. Den digital tjänsteutvecklingen har en bredd där allt från "Design Thinking", att analysera kundbehov, beteenden inkl. outtalade beteenden för att leverera en så kundanpassad tjänst som möjligt, till teknisk utveckling finns under ett och samma tak.

Varför behövs en senior marknadschef/marknadsstrateg?

Nu vill byrån förbättra sin effektivitet vad gäller marknadsbearbetning för att skapa flera leads och systematiskt arbeta med kommunikation till befintliga kunder.

Bolaget har en tillväxtambition och har de senaste åren varit framgångsrik i olika tävlingar med lösningar de arbetat fram för sina uppdragsgivare. Clas Olson och Länsförsäkringar Bank är några exempel.

Det finns en målgruppsdefinition som behöver arbetas klar och valideras, och det främsta fokuset för rollen är att sätta upp en leadsgenereringsmaskin. 

Konsultprofil som söks

Senior marknadschef/marknadsstrateg med B2B erfarenhet av komplex tjänsteförsäljning. Van att gå in i organisationer och göra analysen utav vad som behöver göras för att bäst bidra till att nå affärsmålen genom olika slags marknadskommunikation (360).

Marknadschefen/marknadsstrategen har vana att lägga upp en plan med tillhörande KPIer efter genomförd analys. Erfarenhet utav att bygga upp och/eller förändra en marknads-/säljorganisation.

Analysarbetet omfattar bla vilka marknadssegment skall bearbetas, kommunikation till befintliga kunder, söka fram och kommunicera med prospekts respektive Leads, vilken kommunikationsmix är lämplig etc

Förslag och rekommendation kring vad som behöver fokuseras på. Hur marknadsorganisation skall se ut, intern respektive extern kompetens, för att leverera leads till säljorganisationen samt den integrerade arbetsprocessen.

Interimsuppdrag och omfattning

Interimsuppdrag till att börja med maj tom aug 2020.

Tillträde till uppdraget sker snarast möjligt med hänsyn till nuvarande anställning/uppdrag.

Vi ser fram emot din ansökan omgående, så länge annonsen är publicerad är du välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer genomför vi löpande och uppdraget kan därför tillsättas med kort varsel under processen, så vänta inte med att söka!

I den här konsultrekryteringen samarbetar vi med Interim Marketing Solutions. Du ansöker enkelt med hjälp utav din LinkedIn-profil genom att klicka på den gröna ansökningsknappen.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Johan Larsson, Headhunter / Senior Consultant / CEO, på mail johan@interimmarketing.se 

Interim Marketing Solutions AB

– Interim Marketing Solutions hjälper företag att matcha hyr- och interimskonsulter samt rekryterar till alla befattningsnivåer inom marknad och sälj.

interimmarketing.se