Affärsutvecklare Marknad – Smarta fastigheter (Interim)

Affärsutvecklare Marknad – Smarta fastigheter (Interim)

Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag, ägt till lika delar av Stockholms stad och Fortum. Vi producerar fjärrvärme, fjärrkyla och el, värmer över 800 000 stockholmare och svalkar drygt 400 sjukhus, datahallar och andra viktiga verksamheter. 700 anställda från Högdalen i söder till Brista i norr jobbar tillsammans med kunder och stockholmare för att förse staden med enkel, säker och hållbar energi, dygnet runt, året runt. Nu söks en affärs-/tjänsteutvecklare för ett interimsuppdrag under ordinarie affärsutvecklares föräldraledighet.

Vad är affärsutvecklarens uppdrag och ansvar på Stockholm Exergi?

Som våra kunders naturliga energipartner erbjuder Stockholm Exergi, förutom fjärrvärme och fjärrkyla, ett helhetskoncept vi kallar Smarta Fastigheter. I ett samlat digitalt gränssnitt kan kunden, förutom att optimera sin fjärrvärmeanvändning, även följa både solelproduktion, elbilsladdning och eloptimering i sin fastighet.

Därtill hjälper vi kunderna med själva installationen av solcellerna och laddstationerna. Vi utvecklar ständigt våra tjänster för att de alltid ska uppfylla våra kunders förväntningar och behov.

Du kommer utveckla vår befintliga erbjudande kring solceller, laddstationer och eloptimering.

Det är tjänster som för oss är tämligen nya och du kommer att ha en viktig roll för att bidra till en storskalig kommersialisering. Du har ett stort eget ansvar för tjänsterna.

Det innebär att du säkerställer tjänsternas kvalitet, innehåll, koncept och prissättning för hög konkurrenskraft och lönsamhet. Du stöttar säljorganisationen och samarbetar med våra energiexperter. Rollen innefattar också att analysera och utvärdera marknadsbehov, lönsamhetsanalyser, affärsmöjligheter och ta fram underlag för beslut.

Då detta är ett föräldravikariat värdesätter vi en snabb introduktion och ser därför gärna att du har erfarenhet från liknande tjänster, fastighetsteknik eller energiområdet och har god sälj- och affärserfarenhet. 

Vilken utbildning har du?

Civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande med inriktning på energi eller fastighet

Vilken erfarenhet har du för att snabbt kunna komma in och leverera?

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom energiområdet, fastighetsteknik samt erfarenhet av affärs- eller produktutveckling
  • Meriterande: Erfarenhet av teknisk fastighetsförvaltning och projektledning. 

 Kunskap 

  • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
  • Hög utvecklingsorientering 

Egenskaper och kompetenser som du behöver ha i det här uppdraget

  • Initiativtagande. Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. 
  • Affärsmässig. Förstår och tillämpar affärsmässiga principer. Fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.
  • Strukturerad. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. 
  • Kvalitetsmedveten. Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. 

Omfattning och förutsättningar

Uppdraget är ett interimsuppdraget med tillträde 1 Juni 2020 — 31 Mars 2021 på 100% (Affärsutvecklare nivå 2). Under uppdraget är du anställd eller underkonsult via Interim Marketing Solutions med placering hos Stockholm Exergi eller för tiden gällande policy.

Vi ser fram emot din ansökan omgående, sålänge annonsen är publicerad är du välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer genomför vi löpande och uppdraget kan därför tillsättas med kort varsel under processen, så vänta inte med att söka!

Du ansöker enkelt med hjälp utav din LinkedIn-profil genom att klicka på den gröna ansökningsknappen.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Johan Larsson, på johan@interimmarketing.se  

Johan Larsson, Headhunter / CEO / Founder

Interim Marketing Solutions AB

 

Interim Marketing Solutions hjälper företag att matcha hyr- och interimskonsulter samt rekryterar till alla befattningsnivåer inom marknad och sälj.

interimmarketing.se