Product Developer FMCG (Interim)

Product Developer FMCG (Interim)

Innovation- och produktutvecklingsteamet ansvarar för både för produkt- och förpackningsutveckling samt konsumentinsikter och konceptutveckling. Arbetet handlar om utveckling av produkter från jord till bord. Arbetet innebär ett omväxlande arbete inom framförallt en kategori med både nylanseringar och förbättring av vårt befintliga sortiment.

Driven Product Developer till innovations-team inom FMCG

Företaget utvecklar, säljer och marknadsför produkter med starka varumärken inom flertalet kända FMCG-kategorier. Innovation- och produktutvecklingsteamet ansvarar för både för produkt- och förpackningsutveckling samt konsumentinsikter och konceptutveckling.

Vill du vara med och leda utvecklingen av produkter? Är du en matintresserad produktutvecklare med erfarenhet inom projektledning med hjärtat i produktutveckling med en stark kommersiell sida?

Arbetet innebär ett omväxlande arbete med både nylanseringar och förbättring av vårt befintliga sortiment. Tjänsten arbetar i nära samarbete med Marketing och rapporterar till Head of Innovation & Product Development

Arbetsuppgifter

Du arbetar med utveckling av nya produkter, projektledning samt förbättring av befintligt sortiment.

•       Driva nyutvecklingsprojekt

•       Driva förbättring av befintligt sortiment och säkra att vi lever upp till våra krav på smak & kvalitet

•       Utveckling från uppstart och definition av projekt till receptutveckling, sensoriktester, provkörningar, förpackningsutveckling och lansering

•       Arbeta i och leda projektteam tvärs funktioner för att möta konsument-, produktions- och distributionskrav.

•       Generera recept och förslag på smaker och produkter som går i linje med våra kategoristrategier och vår innovationsplan

•       Följa vår innovationsprocess för att säkra effektivitet och vara med och aktivt bidra till att förbättra processer

•       Rollen innefattar både produktutveckling och för vissa projekt projektledning

•       Bidra med inspiration och idéer på smaker i utvecklingen av produkter

Dina främsta kontaktpunkter i företaget är förutom övriga marknads- och innovationsorganisationen, avdelningarna för Sälj, Inköp, Kvalitet, Produktion och R&D.

Kvalifikationer

Vi ser att Du har en högskoleutbildning inom teknik, livsmedelskemi, inköp eller likvärdigt. Du har en god affärsförståelse och är intresserad av och har erfarenhet av att bevaka omvärlden och omsätta konsumenters behov till produktlösningar. Projektledningserfarenhet är viktigt i rollen.

Du behöver ha tidigare erfarenhet av arbete inom produktutveckling, gärna inom någon av våra kategorier. Du är kreativ med ett brinnande intresse för mat och mat-trender. Ditt intresse för mat syns i de produktutvecklingsprojekt du arbetar med där du bidrar med inspiration och smakutveckling. Du är lösningsorienterad, kommunikativ, samtidigt som du har ett holistiskt synsätt och ett starkt driv. Du är en team player och trivs i koordinerande och projektledande roller.

Erfarenhet av att arbeta nordiskt är meriterande. Du bör ha minst 3-5 års erfarenhet av liknande projektledande roll inom FMCG med bevisad framgång i produktlanseringar.

Du gillar att resa och pratar flytande engelska och finska.

Tjänsten är placerad i Helsingfors alternativt Stockholm, men resor i tjänsten krävs.

Omfattning och förutsättningar

Uppdraget är ett interimsuppdraget med tillträde omgående och 5 månader på 100%. Under uppdraget är du anställd eller underkonsult via Interim Marketing Solutions

Tillträde till uppdraget sker snarast möjligt med hänsyn till nuvarande anställning/uppdrag.

Vi ser fram emot din ansökan omgående, sålänge annonsen är publicerad är du välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer genomför vi löpande och uppdraget kan därför tillsättas med kort varsel under processen, så vänta inte med att söka!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Interim Marketing Solutions. Du ansöker enkelt med hjälp utav din LinkedIn-profil genom att klicka på den gröna ansökningsknappen.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Johan Larsson, på johan@interimmarketing.se  

Johan Larsson, Headhunter / CEO / Founder

Interim Marketing Solutions AB

 

Interim Marketing Solutions hjälper företag att matcha hyr- och interimskonsulter samt rekryterar till alla befattningsnivåer inom marknad och sälj.

interimmarketing.se