Innovation & Portfolio Manager Semper Glutenfritt (Interim)

Innovation & Portfolio Manager Semper Glutenfritt (Interim)

Sempers välkända varumärke borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggningar finns i Götene och Falun. Semper har 240 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 1,5 miljarder SEK. Företaget ingår i den internationella livsmedelskoncernen Hero Group. Läs gärna mer om Semper: www.semper.se Sedan 2006 ingår Semper i det internationella livsmedelsföretaget Hero Group. Företaget grundades 1886 i Lenzburg, Schweiz, där huvudkontoret fortfarande ligger. Heros huvudkategorier är barnmat, modersmjölksersättning, glutenfria livsmedel, sylt och marmelad samt hälsosamma snacks. Gruppens mission är “Delight consumers by conserving the goodness of nature” och produktportföljen består av flera välkända internationella och lokala varumärken. Hero Group har drygt 4 300 medarbetare i 16 länder och 2017 omsatte gruppen 1,28 miljarder CHF. Läs gärna mer om Hero Group: www.hero-group.ch

Bakgrund

Semper söker en interim Innovation & portfolio manager för Glutenfria avdelningen, med start omgående.

Vår framgång och vårt dagliga förhållningssätt genomsyras av våra värdeord: 
Change, Entrepreneurship, Speed, Empowerment och Family.

Uppdragsbeskrivning i stort

Innovation & portfolio är den grupp inom marknadsavdelningen, som driver produktutvecklingsprojekt från idé till lansering och löpande optimerar produktportföljen.

Under uppdraget kommer du att på nordisk nivå driva ett antal större lanseringsprojekt (design, recept, artwork, leverantörskontakter) och några mindre relanseringsprojekt (främst artwork).

 Vad innebär arbetet?

Arbetet innebär ett projektledningsansvar i tvärfunktionella team (Inköp, R&D, Kvalitet, Supply Chain) och med tätt samarbete med de lokala sälj/marknadsavdelningarna i Norden. I projekten ingår delar så som konceptutveckling, utarbetande av produktkalkyler, förankring med olika stakeholders, designutveckling, mm. Det innebär att du även behöver använda ett antal system, så som vårt interna innovationssystem, SAP (masterdata), Centuri (produkt-/kvalitetsdata), AC Nielsen tracking samt AMS (artworksystem).

I uppdraget rapporterar du till Group manager Innovation & Portfolio Gluten free.

Vi söker dig som:

  • Har produktutvecklingserfarenhet på en marknadsavdelning – från koncept/idé till lansering.
  • Är trygg i en projektledarroll och kan driva ditt arbete framåt självständigt.
  • Har en starkt lösningsorienterad sida/inställning.
  • Är bekväm med engelska språket
  • Är van vid att ta fram och analysera produktkalkyler, data i AC Nielsen och från affärssystem.
  • Har lätt för att lära dig nya system (artwork, kvalitetssystem mfl).

Var och hur arbetar vi under pågående pandemi?

Sempers kontor ligger i Sundbyberg, men under rådande omständigheter drivs det mesta arbetet hemifrån, men med material som Semper tillhandahåller. Vi följer löpande utvecklingen av covid-19, och anpassar arbetsförhållandena till myndigheternas rekommendationer.

Omfattning

Hyruppdraget är på 100% via Interim Marketing Solutions 

För det här uppdraget samarbetar vi med Interim Marketing Solutions. Vid frågor är du välkommen att kontakta Johan Larsson, på mail johan@interimmarketing.se    

Vi ser fram emot att ta del utav din ansökan snarast. Urval och intervjuer genomför vi löpande och uppdraget kan därför tillsättas innan sista ansökningsdagen, så vänta inte med din ansökan. Du ansöker enkelt med hjälp utav din LinkedInprofil genom att klicka på ansökningsknappen.   

Välkommen med din ansökan!   

Johan Larsson, Headhunter / CEO / Founder

Interim Marketing Solutions AB

Interim Marketing Solutions hjälper företag att matcha hyr- och interimskonsulter samt rekryterar till alla befattningsnivåer inom marknad och sälj.

interimmarketing.se