Marketing Automation konsult – Marketing Cloud

Marketing Automation konsult – Marketing Cloud

Marketing Automation konsult – Marketing Cloud (Salesforce)

En av våra uppdragsgivare skall implementera Marketing Automation med verktyget Marketing Cloud(Salesforce) som plattform. Nu behöver företaget en expert på Marketing Automation för att sätt upp processer, tidplan och träna medarbetare på marknadsavdelningen som skall arbeta med flödet.

Generellt så behövs någon som är framför allt teknisk kunnig och van vid migreringar av system samt har kunskaper om marketing clouds funktioner som kan driva igenom det tillsammans med blivande ansvarig. Stöd med att få allt på plats i MC för att kunna använda systemet (kontakter, mallar, concent, listor och val) och utbildning för att teamet som skall arbeta med det får den kunskap som krävs för att hantera själva systemet.

Vilken erfarenhet behövs?

Generell Marketing Automation(MA) erfarenhet

Erfarenhet utav att implementera MA-system, i synnerhet Marketing Cloud kompetens/erfarenhet för att kunna upprätta arbetssätt anpassat till företagets behov.

Projektledning.

Att ha förståelse för den tekniska biten (kod och möjligheter) i systemet för att kunna kravställa på ett bra sätt.

Vad skall göras?

  • Kravställa mot globala organisation
  • Sätta tidplan – härifrån och framåt
  • Sätta processerna
  • Migrering av kontakter från ett befintligt system till Sales Cloud
  • Säkerställa att conset och preference center fungerar optimalt
  • Sätta upp det som behövs vara på plats för att vi ska kunna göra våra befintliga utskick som idag görs i hubspot
  • Utbilda/kunskapsöverföra till medarbetare, som idag inte kan MA eller Marketing Cloud, på marknadsavdelningen som skall ansvara och ”köra” verktyget löpande.

Vilka strukturer finns idag?

Tanken är att det skall arbetas fram struktur men i det första steget handlar det om att få befintlig kommunikation att fungera i ett nytt system. Kontakterna och utskick som görs därifrån ska flyttas till MC.

När, var och hur?

Start av uppdrag inom 2-4 veckor

Placering i Stockholm/distansarbete under rådande begräsningar pga pandemin.

Uppdraget är på 100% under 3-4 mån och är ett hyruppdrag med anställning via IMS eller om du är frilansare med eget bolag som underkonsultuppdrag via IMS

Vi ser fram emot din ansökan omgående, sålänge annonsen är publicerad är du välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer genomför vi löpande och uppdraget kan därför tillsättas med kort varsel under processen, så vänta inte med att söka! 

I den här konsultrekryteringen samarbetar vi med Interim Marketing Solutions. Du ansöker enkelt tex med hjälp utav din LinkedIn-profil eller fyller i några uppgifter och bifogar CV. Klicka på den gröna ansökningsknappen längst ner på den här sidan.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Johan Larsson, på mail johan@interimmarketing.se  

Johan Larsson, Headhunter / CEO / Founder

Interim Marketing Solutions AB

 

Interim Marketing Solutions hjälper företag att matcha hyr- och interimskonsulter samt rekryterar till alla befattningsnivåer inom marknad och sälj.

interimmarketing.se