Chief Operating Officer till Soltech Energy

Chief Operating Officer till Soltech Energy

Om Soltech Energy Soltech är en expansiv svensk solenergikoncern som är listat på Nasdaq First North Growth Market med ett marknadsvärde på ca 2,2 MDR och med över 60 000 aktieägare. För drygt två år sedan tog vi beslut om att fokusera på att förvärva företag inom en rad branscher och vi har hittills förvärvat 14 företag och på två år gått från en omsättning på 50 mkr till 500 mkr, och vi siktar nu mot 4 700 mkr om 4 år. Vi förvärvar solbolag men även bolag inom tak-, fasad- och elbranscherna. Dessa får support att börja erbjuda sina kunder solenergi. Koncernen har över 325 anställda och vi växer varje månad. Vi söker nu en COO till vår koncernledning som ska ansvara för en rad områden i vår offensiva tillväxtresa. Du rapporterar till CEO och arbetar nära koncernledning, dotterbolagsledningar samt styrelsen.

Chief Operating Officer till koncernledningen i Soltech Energy

Varmt välkommen att söka jobbet som Chief Operating Officer på Soltech. Du blir en mycket viktig nyckelspelare i en snabbt växande solenergikoncern där du kommer få vara med att skapa historia tillsammans med härliga kollegor.

Du erbjuds en nyckelposition i koncernledningen på ett framgångsrikt solenergibolag med mycket höga ambitioner om fortsatt tillväxt. Du har en hög energi- och ambitionsnivå och du triggas av våra högt ställda mål och av att jobba inom vår bransch. I din roll ingår det en del resande till dotterbolag vilket måste fungera i din vardag. Du kommer få väldigt stor frihet under ansvar i en koncern där meritokratisk och familjärkultur är våra ledstjärnor.

Om tjänsten

Soltechs koncernledning består idag av CEO, CFO, förvärvschef, innovationschef och kommunikationschef. Vi har vuxit snabbt med många förvärv, och flera är på väg in, så vi är i behov av en COO som kommer att ansvara för att utveckla våra dotterbolag. Enkelt uttryckt ansvarar VD och förvärvschef för att löpande förvärva nya bolag och COO för att se till att vi får ut de synergieffekter som ligger som en grund i vår förvärvsresa och equity story. Detta görs självklart i nära samarbete med entreprenörerna som driver bolagen och med kollegorna i koncernledningen som ansvarar för sina specifika områden.

Tjänsten kommer till viss del anpassas efter din profil, men ett antal ansvarsområden är:

–      Samarbetet mellan moderbolaget och dotterbolag samt mellan dotterbolag

–      Ansvara för interna processer på moderbolaget och mot dotterbolagen

–      Löpande strategiskt bollplank till dotterbolagen samt styrelsearbete i dessa

–      Prioritera och hantera olika initiativ och utmaningar som kommer från dotterbolag

–      Skapa motivation och engagemang i en diversifierad grupp i fortsatt snabb tillväxt och ständig förändring

–      Att säkerställa effektiva processer och ansvara för att regelverk och policys implementeras och efterlevs samt att dessa är förankrade i styrelsen och i dotterbolag

Din bakgrund

I vår koncern är det entreprenörerna och deras medarbetare i bolagen vi förvärvar som är de viktigaste personerna för vår framgång. Vi som jobbar i moderbolaget ansvarar för att förvärva nya bolag och för att våra dotterbolag får all den service och stöttning som de behöver för att utvecklas och slå sina mål. Du behöver ha erfarenhet och förståelse för egna företagare med bolag som omsätter allt från 15 till 250 mkr. Du bör känna dig hemma i dessa punkter:

–      En bakgrund från ett förvärvsintensivt företag, eller/och ett företag med många dotterbolag, och gärna erfarenhet från en noterad miljö

–      Erfarenhet av eget företagande eller av att jobba med entreprenörer

–      Erfarenhet av att jobba centralt mot en mängd intressenter internt och externt

–      Vara en problemlösare och en möjliggörare

–      Minst 10-15 års erfarenhet från näringslivet varav minst 5 år i ledande befattning

–      Ett stort intresse och kunskap inom affärsutveckling och processer för att finna synergier

Tjänstens omfattning och rekryteringsprocessen

Tjänsten är på heltid (100%) och är en tillsvidareanställning. Eftersom befattningen är ny är den ledig omgående. Tillträde sker efter överenskommelse med hänsyn till nuvarande anställning/uppdrag.

Vi ser fram emot din ansökan omgående! Så länge annonsen är publicerad är du välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer genomför vi löpande och befattningen kan därför tillsättas med kort varsel under processen, så sök nu!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Interim Marketing Solutions. Du ansöker enkelt med hjälp utav din LinkedIn-profil genom att klicka på den gröna ansökningsknappen längst ner i annonsen.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Johan Larsson, Headhunter / Senior Consultant / CEO via johan@interimmarketing.se 

Interim Marketing Solutions AB

– Interim Marketing Solutions hjälper företag att matcha hyr- och interimskonsulter samt rekryterar till alla befattningsnivåer inom marknad och sälj.

interimmarketing.se