Partner Sales Manager – ICU Scandinavia – Internationell

Partner Sales Manager – ICU Scandinavia – Internationell

Vi har verksamheter inom tre områden: Labb, kök samt kyllagring.​ ICU utvecklar och marknadsför två system för kvalitetssäkring, Boomerang och CoolGuard. Boomerang vänder sig till laboratorier och CoolGuard till restaurangkök. Systemen utvecklas helt och hållet på basis av vilken funktionalitet som efterfrågas, inte baserat på vilken teknik som finns att tillgå. Vi är stolta över att kunna säga att alla nya funktioner i Boomerang och CoolGuard härstammar från idéer från våra kunder som använder systemen. Antal kunder som använder Boomerang och CoolGuard för kvalitetssäkring ökar ständigt och idag används våra system över hela världen. Vi har kunder i Danmark, Finland, Indien, Italien, Kina, Norge, Polen, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Spanien, Sverige, Turkiet, Tyskland, Storbritannien och Österrike. Idag har vi mer än 40 000 mätpunkter fördelat på ca 1000 kunder.

ICU Scandinavia – automatiska system för kvalitetssäkring

Inom ICU Scandinavia säljer vi automatiska system för kvalitetssäkring inom laboratorier, kyllagring som uppfyller regulatoriska krav på loggning och dokumentation.

Vi är marknadsledare i Norden av automatiska system för kvalitetssäkring inom laboratorier genom vår tjänst Boomerang. Vi är 15 medarbetare och omsätter ca 20 miljoner SEK. Vårt huvudkontor finns i Täby, Stockholm men våra kunder och partners är spridda över hela världen.

Läs mer om ICU Scandinavia här

Vi söker nu vår första Partner Sales Manager.

Som Partner Sales Manager arbetar du i nära samarbete med VP Sales and Marketing för att söka fram och prioritera prospekts. Du analyserar behov, etablerar kontakt och säljer in/upprättar partnersamarbeten/avtal.

Vilket är ICU Scandinavias nästa steg?

Sverige är självklart en viktig marknad men internationellt finns det en stor obearbetad potential som vi vill ta tillvara på. ICU har idag ett antal partners internationellt men det finns många flera partners att etablera ett samarbete med för att sälja vår SaaS-tjänst inom MedTech – Boomerang.

MedTech – En framtidsbransch

Samtidigt som vårdbehovet växer skapar nya medicintekniska lösningar möjligheter till en effektivare forskning, vård och omsorg. Förändringstrycket på vården är stort och MedTech kommer därför att vara centralt för de framtida lösningarna. Boomerang kan bidra med en del, att enkelt övervaka och kvalitetssäkra laboratoriemiljön.

Vilken skillnad gör det automatiska temperaturloggningssystemet Boomerang?

Boomerang kan enkelt övervaka och kvalitetssäkra ett laboratorium. Laboratoriepersonalen sparar tid på manuell övervakning, kontroll och hantering.

Boomerang samlar automatiskt in information om temperaturer i t.ex. kyl- och frysskåp, inkubatorer och värmeskåp, och larmar omedelbart när inställda gränsvärden överskrids och hjälper till att hantera egenkontrollen. Boomerang bygger på flexibilitet och erbjuder flera olika lösningar och fördelar.

 • Tidsbesparing
 • Kontinuerliga och tillförlitliga mätningar
 • Kontroll 24/7
 • Larm vid avvikelser
 • Automatisk dokumentation och spårbarhet
 • Användarvänlig hantering

Här kan du läsa mer

Vem är du som blir vår första Partner Sales Manager?

Eftersom befattningen är helt ny har du goda möjligheter att själv forma rollen och för att lyckas i rollen ser vi att du är van att knyta nya internationella kontakter.

Som Partner Sales Manager arbetar du i nära samarbete med VP Sales and Marketing för att söka fram och prioritera prospekts. Du analyserar behov, etablerar kontakt och säljer in/upprättar partnersamarbeten/avtal.

Du kan göra mycket från din svenska bas och via digitala kanaler, videosamtal etc men du ser värdet i och reser gärna runt för att utveckla befintliga partners och för att etablera nya. Givetvis är du trygg och van med att kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Du har lätt för att sätta dig in i affärsstrategier och översätta dem till försäljningsaktiviteter i samarbete med partners och du agerar professionellt och affärsmässigt. Meriterande är försäljningserfarenhet av medicinteknisk utrustning B2B.

Du har entreprenörsegenskaper i själ och hjärta vilket gör att du är bra på och uppskattar att få ta egna beslut. Du förstår värdet av långsiktiga relationer och har samtidigt förmåga att skapa affärer i det korta perspektivet. Att säljcyklerna kan vara långa är inget som stressar dig utan tvärtom triggar dig att bidra till att hitta vägar fram för att förkorta köpprocessen.

Vad erbjuder vi dig?

Du kommer få stora möjligheter att utvecklas i ett företag som de närmaste åren kommer vara mycket expansivt. På ICU Scandinavia finns de fördelar som ett mindre bolag för med sig i form av flexibilitet, kreativitet, snabba beslut och lösningar samt möjlighet att påverka. Våra leveransteam innebär att de partners som etablerar samarbete med ICU Scandinavia kan känna sig trygga med hög support.

Vill du göra karriär? Bra, då finns goda möjligheter när vi nu tar bolaget vidare till nästa nivå.

Din Profil

 • Lösningsorinterad
 • Entreprenöriell
 • Ansvarstagande
 • Vana att arbeta med digitala relationer för marknadsföring/försäljning
 • Har du erfarenhet ifrån MedTech är det en klar fördel

Omfattning och förutsättningar

Tillsvidareanställning på 100% med placering i Stockholm/Täby men tillsvidare i en kombination av fysiskt på plats och distans. Tillträde sker enligt överenskommelse med hänsyn till nuvarande anställning/uppdrag men vi ser att det sker under hösten 2021.

Vi ser fram emot din ansökan, så länge annonsen är publicerad är du välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer genomför vi löpande och tjänsten kan därför tillsättas med kort varsel under processen, så vänta inte med att söka! Under veckorna 28-31 kommer återkopplingen till dig att dröja pga semesterperiod.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Interim Marketing Solutions. Du ansöker enkelt med hjälp utav din LinkedIn-profil genom att klicka på den gröna ansökningsknappen.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Johan Larsson, på johan@interimmarketing.se  

Johan Larsson, Headhunter / CEO / Founder

Interim Marketing Solutions AB