Research- and Communication Specialist – Interim Marketing Solutions

Research- and Communication Specialist – Interim Marketing Solutions

IMS har sedan starten 2010 hjälpt företag att hitta rätt kompetens vid såväl interima uppdrag som rekrytering. Med en stadig tillväxt som de senaste åren verkligen tagit fart behöver vi nu förstärka teamet för att fortsätta vår tillväxt och behålla en kvalitét i toppklass!

Research- and Communication Specialist

– Vill du växa inom rekrytering, interim management och digital kommunikation?

IMS har sedan starten 2010 hjälpt företag att hitta rätt kompetens vid såväl interima uppdrag som rekrytering. Med en stadig tillväxt som de senaste åren verkligen tagit fart behöver vi nu förstärka teamet för att fortsätta vår tillväxt och behålla en kvalitét i toppklass!

Hur tänker och arbetar vi på IMS?

På IMS gör vi allt för att matcha våra kunders behov med rätt kompetens.

Att aktivt söka, i kombination med att exponera profilen i lämpliga kanaler är centrala delar i vår process. Den löpande dialogen med uppdragsgivaren om status i processen och återkoppling till kandidater och interimskonsulter som inte gått vidare i processen är även det viktiga delar för oss.

Förstärka IMS-teamet – Bli vår Research and Communication Specialist!

Vi tror att du idag arbetar med research någonstans i rekryteringsbranschen eller på kundsidan men vill få en större variation av arbetsuppgifter – att lära dig nya saker, utvecklas och vara nära affärsbesluten!

Att vara en del utav ett tillväxt- och entreprenörsföretag kan vara bubblande härligt men också motigt, stundtals krävande och innebära att man måste kavla upp ärmarna och ”köra”. En del strukturer och processer finns på plats, andra behöver du sätta upp. Du uppskattar variationen och dina möjligheter att påverka, komma med idéer och genomföra kräver att du är självgående och får saker att hända.

I gengäld får du lägga upp delar utav arbetet som du själv vill i kombination med att du får utveckla dina färdigheter inom digital kommunikation som förhoppningsvis ger dig energi och utlopp för din kreativitet.

Du är snabb på att ställa om och ser snarare spänningen i att din dag ibland blir på ett annat sätt än du planerat!

Vi utgår ifrån att du vill vidare med oss – den entreprenöriella miljön och tillväxtresan vi påbörjat ger bra möjligheter för rätt person – är det du? 

Erfarenhet

 • Du har arbetat/arbetar i linjen på tex en marknads-, kommunikations-, eller säljavdelning.
 • Du kan grunderna i, och har viss erfarenhet av, LinkedIn.
 • Du skriver och formulerar dig på ett affärsmässigt- och säljande sätt.
 • Du hanterar Officepaketet med god förmåga

Meriterande

 • Erfarenhet från HR-arbete eller rekryteringsbranschen är meriterande.
 • Har du arbetat i LinkedIn Recruiter är det mycket bra, men inget krav.
 • Om du har erfarenhet av digital kommunikation sedan tidigare är det en fördel men inte heller det ett krav.
 • Har du arbetat med video för att kommunicera i någon form är det en fördel men inte ett krav – vill du ta lead och utvecklas inom området, ja vad bra!

Egenskaper

 • Din inställning och personlighet är viktigast!
 • Stark egen drivkraft
 • Tycker om att ta egna initiativ
 • Nyfiken, uthållig och orädd.
 • Prestigelös – innebär hos oss att du är öppen för att göra sådant som kan behöva göras i en tillväxtorganisation men som inte står i arbetsbeskrivningen.
 • En hjälpande attityd – till såväl närmaste kollegor som till andra kontaktytor i organisationen och våra samarbetspartners – är en självklarhet för dig
 • Du är positiv, lyhörd och engagerad
 • Förmåga att vara innovativ och nytänkande
 • Gilla blandning utav arbetsuppgifter
 • Vill lära dig nya saker/bredda dig
 • En naturlig förmåga att formulera dig utifrån en problemställning – Hur skapa nytta för kund.

Arbetsuppgifter

Definiera/formulera profil: Att vara delaktig i att formulera befattningsbeskrivningar och tillsammans med rekryterare sätta ihop, profil på den kandidat/konsult som skall sökas fram.

Kommunicera uppdrag: Ta fram förslag och hålla i annonsering. Välja kanal/kanaler och kommunicera profilen på ett optimalt sätt utifrån given kanal. Här finns goda möjligheter att vara kreativ och testa nytt!

Research: Research av kandidater och konsulter till interimsuppdrag och rekryteringar. Aktivt söka efter kandidater/konsulter som inte sökt själva

Urvalsprocessen: Aktivt delta i uppdrag genom att bla gå igenom inkomna kandidater/konsulter. Påminna searchade om ansökan, be om kompletterande information. I vissa fall intervjua.

Lead Management: Arbeta med leadsgenererande aktiviter – om du inte kan idag men vill lära dig blir det utbildning parallellt. Att ansvara för aktivitetsplanen för leadsgenerering – ”säljflödet” – både för befintliga kunder och nykundsbearbetningen. Ser till att material som skall publiceras blir klart i rätt tid och publiceras när det är planerat. Projektleda, producera material, sätta upp funnels, justera etc. Här får du möjligheten att arbetar praktiskt tillsammans med mycket seniora konsulter inom den digitala kundanskaffningsprocessen och lär dig praktiskt.

Kandidater- /konsultdatabasen: Hålla ett öga på databasen där vi arbetar med alla kandidater och konsulter till våra uppdrag. Mappa/göra konsulter kandidater som anmäler sig till IMS nätverk sökbara i IMS kandidat-/konsultdatabas, komplettera om något saknas.

Omfattning, upplägg och var arbetar vi?

Utgångspunkten är att befattningen är på 100% men kan diskuteras om din fas i livet gör att du har andra önskemål.

Självklart arbetar vi online med tät kontakt för arbetsmöten via video och telefon.

“Kaffemaskinssurret” är viktigt så en fika och AW digitalt eller fysiskt i kombination med arbete lägger vi upp som det passar.

Vid frågor är du välkommen att kontakta grundare och rekryterare Johan Larsson, johan@interimmarketing.se

Ansök nu genom att klicka på ansökningsknappen. Så länge ansökan ligger uppe är du välkommen att söka. Vi genomför urval och intervjuer löpande. Hittar vi rätt kan processen snabbt stängas så vänta inte med din ansökan!

Vi ser med spänning fram emot din kontakt!

Johan Larsson

Interim Marketing Solutions