info@interimmarketing.se
0705-59 61 02
Björnvägen 3
183 60 Täby
Goda skäl för effektiv rekrytering under sommaren

Sommarstiltje? Tvärtom! 4 goda skäl att rekrytera på sommaren

Finns det någon vits med att börja rekrytera under sommaren? Ja, det finns faktiskt 4 avgörande fördelar. Låt en extern rekryterare förbereda inför hösten medan du själv har semester.

Du behöver inte själv vara aktiv under sommaren men be HR/TA-teamet om hjälp eller briefa en extern rekryterare som kan påbörja processen. Då kommer du igång snabbare efter semestern. Här finns en del som kan göras medan du ligger i hängmattan!

1. Minskad konkurrens: Eftersom många företag tenderar att vara mindre aktiva med rekrytering under sommarmånaderna kan det vara mindre konkurrens om talangerna. Det ökar dina chanser att hitta och attrahera högkvalificerade kandidater innan de blir upptagna av andra arbetsgivare.

2. Tillgänglighet hos kandidater: Många studenter, nyutexaminerade och personer som är på semester kan vara mer tillgängliga för rekryteringsprocessen under sommaren. Att anmäla sitt intresse för ett nytt jobb är inte ansträngande om bara vi ber den som är lite intresserad om information på rätt nivå, och du får en aktiv kontakt med kandidaten.

3. Tidsfördel: Att starta rekryteringsprocessen under sommaren ger dig mer tid att genomföra intervjuer direkt efter semestrarna, utvärdera kandidater och snabbt vara i gång efter sommaren för att kunna fatta välgrundade beslut. Du behöver inte skynda dig genom processen och kan därmed minska risken för att göra snabba, ogenomtänkta anställningar.

4. Långsiktigt perspektiv: Att starta rekryteringsprocessen tidigt ger dig möjlighet att ta ett mer strategiskt och långsiktigt perspektiv på din personalplanering. Du kan identifiera eventuella kompetensluckor, ta itu med dem och utveckla en långsiktig rekryteringsstrategi för att möta företagets framtida behov.

Har du inte interna resurser för att lösa din kompetensförsörjning?
Ta hjälp med att påbörja rekryteringsprocessen under sommaren, så kan du njuta av strandlivet under tiden som vi ser till att du är bättre rustad när du återvänder inför hösten. Hör av dig till IMS så hjälper vi dig och ditt företag.