info@interimmarketing.se
0705-59 61 02
Björnvägen 3
183 60 Täby

7 fördelar med rekrytering under semestern

IMS sköter rekryteringen åt dig medan du är på semester i sommar. Det är inte bara bekvämt, det finns också en lång rad fördelar med att inte vänta till hösten med att påbörja rekryteringen.

Här är sju tunga skäl till att påbörja rekrytering under semestern:

  1. Knip de bästa kandidaterna före branschkollegorna. De flesta företag missar möjligheten att rekrytera under sommaren, så eftersom du är smart och ute i god tid har du en betydligt större pool av kandidater att välja mellan. Plocka de bästa och lämna de övriga till konkurrenterna i höst.
  2. Utnyttja fönstret till annars otillgängliga kandidater. Många yrkesverksamma är mer öppna för att överväga nya jobbmöjligheter under sommaren när de har mer tid att reflektera över sina karriärer, särskilt under semestern. Detta kan innebära att du får tillgång till högkvalificerade passiva kandidater som annars inte aktivt söker jobb men som kan vara intresserade av rätt erbjudande.
  3. Fånga upp nyexade talanger före alla andra. Sommaren är en tid då många nyutexaminerade från universitet och högskolor söker sina första jobb. Det är en utmärkt tid att rekrytera unga och entusiastiska talanger som är redo att börja sina karriärer.
  4. Var redo att trycka på gasen redan i augusti. Genom att rekrytera under semestern kan din organisation säkerställa att nya anställda är på plats och fullt operativa inför en hektisk höst. Den som börjar rekrytera först efter semestern får en lång startsträcka, medan ditt företag kan köra full fart framåt innan branschkollegorna ens hinner stava till september.
  5. Se över din organisation före semestern. Tidig sommar kan vara en bra tid att fokusera på intern rörlighet och karriärutveckling. Detta kan frigöra positioner som sedan kan fyllas genom extern rekrytering under semestern, vilket ger nya möjligheter för både befintliga anställda och nya rekryteringar. Det är också en bra tid för långsiktig och strategisk personalplanering. Säkerställ att ditt företag är bemannat med rätt talanger som fyller de behov ni har inför hösten, antingen det gäller särskilda projekt eller särskilt intensiva arbetsperioder.
  6. Mer tid för onboarding och team-building. Att anställa på sommaren ger möjlighet till en smidig onboardingprocess. Ofta är arbetsbelastningen lägre, vilket gör att befintlig personal har mer tid att ägna åt att introducera och träna nya medarbetare. Slutet av sommaren är ofta en tid för kickoff-evenemang, utomhusaktiviteter och team-building aktiviteter. Att anställa under semestern kan hjälpa nya medarbetare att integreras snabbare och bygga starkare relationer med sitt team.
  7. Större flexibilitet. Under sommaren har många människor mer flexibla scheman, vilket kan göra det enklare att schemalägga intervjuer och andra rekryteringsaktiviteter. Många företag erbjuder även mer flexibla arbetsarrangemang under sommaren, såsom sommartid eller distansarbete. Det kan vara attraktivt för kandidater och förbättra deras upplevelse under rekryteringsprocessen.

Missa inte det här tillfället att förbereda hösten och ligga steget före konkurrenterna. Kontakta IMS idag så hjälper vi dig att analysera rekryteringsbehovet och kan sätta igång processen i god tid före din semester.