info@interimmarketing.se
0705-59 61 02
Björnvägen 3
183 60 Täby

Vad gör du om 5 år? Är du en av 50% som frilansar?

Jackie Kothbauer som är en av grundarna till portalen Torget, aktiv bloggare och entreprenör kommer i oktober ut med en ny bok; ”Nätsmart LinkedIn”. Hon reflekterar härom månaden i Resumé bla om ett nytt fenomen på arbetsmarknaden.
Hon skriver bla om att om 5 år kommer hälften av USA:s yrkesverksamma jobba som konsulter, frilans, via bemanningsföretag och liknande ”flexjobb”. I Sverige sysselsätter bemanningsbranschen 800 000 personer av totalt 4,7 milj arbetstagare. Trenden växer och därmed förändras hur du som söker arbete uppfattas av potentiella arbetsgivare och uppdragsgivare när du söker nytt jobb.

Även för rekryterare och chefer som kommer i kontakt med flexjobbare eller frilansare och jämför dem med traditionellt anställda etableras ett nytt sätt att se på olika former utav medarbetare.

Flexjobb är LO:s terminologi som användes i Almedalen förra året. De tampas med problemet att flexjobbarna inte är med i facket. Flexjobbarna påverkar värderingarna för alla som söker nya jobb eftersom flexjobbaren har ett annat mindset.