info@interimmarketing.se
0705-59 61 02
Björnvägen 3
183 60 Täby

Väx med konsulter

Det gäller att växa smart när orderingången ökar. Frågan är då vilket som är bäst – att anställa eller att hyra in en konsult. Här är för- och nackdelarna med de olika alternativen.

Drygt 160 000 svenskar arbetar i dag som konsulter för något av landets konsultbolag. Samtidigt minskar antalet fast anställda i näringslivet drastiskt.

Dyrt att misslyckas med en nyanställning vid en nyrekrytering

En nyanställning kan bli dyr om den misslyckas, särskilt för det lilla företaget. Enligt Svensk Handelstidning Justitia kan man räkna med att en felrekrytering kostar omkring 700 000 kr i lön, sociala avgifter och annat .

Om missämjan går för långt kan det även drabba kontakterna med kunderna och stämningen mellan kollegorna på den egna arbetsplatsen. Samtidigt har det företag som lyckas hitta rätt personal mycket att vinna.

Därför är det viktigt att du som går i rekryteringstankar, noga räknar igenom vad det kostar att anställa någon, jämfört med att köpa in tjänsterna från någon utomstående part.

Fasta underkonsulter

Du som vill hålla nere bolagets fasta kostnader men ändå växa kan lösa ekvationen genom att bygga upp ett lag med ’’fasta’’ underkonsulter som kan kontrakteras vid behov, skriver Svensk Handelstidning Justitia. Den här lösningen kan passa för dig som vill kunna erbjuda många olika specialister, men samtidigt slippa bördan med flera fasta anställningar.

En fara med den här lösningen är naturligtvis att den eftertraktade konsulten redan är uppbokad när behovet uppstår.

Ett annat sätt att lösa personalfrågan är att bilda ett nätverk med kollegor inom samma branschområde. Nätverksmedlemmarna kan då låna kompetens av varandra när behovet uppstår. “

http://www.privataaffarer.se/nyaaffarer/verktygsladan/expandera-med-konsulter-541182